Castellano  |  Français  |  English
  Reduir Tamany inicial Ampliar  
      
A la Biblioteca us oferim la possibilitat d’emportar-vos documents a casa durant un temps determinat. Aquest servei és gratuït i per poder-ne fer ús només és necessari portar el Carnet d’Usuari de la Biblioteca o de qualsevol altra biblioteca que formi part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Obtindreu el carnet, gratuïtament, presentant el vostre DNI, NIE o passaport al taulell de préstec. Els nens i nenes menors de 14 anys hauran de venir acompanyats d’un dels pares o tutors per inscriure’s. El carnet de préstec és vàlid a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Us podeu endur a casa per un termini de 30 dies:

Llibres, revistes (excepte la del mes en curs), partitures, CD i DVD.

Recordeu que no hi ha límit de quantitat pel que fa al préstec i que sou els propis usuaris els qui decidiu el que necessiteu, sempre respectant el límit de temps indicat.

Podeu demanar dues pròrrogues o renovacions per allargar-ne el termini de préstec si no els ha demanat cap altre usuari. Aquest servei també es pot fer per telèfon 972 677 084 o per Internet.

Els documents que presenten un llom groc estan exclosos de préstec. Es tracta d’obres de consulta general o ús freqüent, documents exhaurits o difícilment reemplaçables o que tenen caràcter d’únics i les obres de fons de reserva. També estan exclosos de préstec els diaris i els darrer números de les revistes, que serà només de consulta.

També us oferim la possibilitat de reservar el material que estigui deixat en préstec. Podeu realitzar fins a 5 reserves i disposareu de 5 dies per passar a recollir-los.

Si faciliteu a la Biblioteca una adreça de correu electrònic podreu rebre de forma automàtica avisos d’arribada de documents reservats, venciment de préstecs, etc.

Cal retornar els documents a la Biblioteca quan finalitza el termini de préstec. Si els documents es tornen amb retard podreu ser bloquejats temporalment del servei de préstec.

Es poden tornar al taulell de l’entrada o deixar-los a la bústia de retorn, en cas que la Biblioteca estigui tancada. Aquesta bústia us permet retornar qualsevol document durant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

En cas que no disposem d’un document determinat us el podem fer arribar d’altres biblioteques del Servei de Lectura Pública (sense cap cost addicional) o d’altres biblioteques externes (el cost del servei el determina el centre proveïdor).
 
La Biblioteca Fages de Climent ofereix el servei de préstec a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda que no poden venir a la biblioteca. Volem facilitar l’accés d’aquestes persones a una de les opcions de cultura i lleure de la nostra ciutat.

En què consisteix

Fer accessible a totes aquelles persones residents a Figueres amb problemes de mobilitat temporal o permanent (gent gran, malalts crònics, persones en període de convalescència, amb discapacitats físiques...) el servei de préstec del material de la biblioteca sense necessitat de desplaçar-se.

La Biblioteca anirà a casa seva. Una persona voluntària de la Xarxa de Voluntariat de Figueres farà de mitjancera entre la Biblioteca i les persones que es vulguin acollir a aquest servei.

Quins documents es poden tenir en préstec a casa i quina quantitat

Tots els documents que es presten habitualment a la biblioteca: llibres, revistes, audiollibres, CD, DVD, etc. El préstec es limita a dues unitats de cada.

Els documents es poden tenir en préstec durant un mes prorrogable per un període igual.

Què cal fer per accedir al servei

Posar-se en contacte amb la Biblioteca per sol·licitar el servei. Tot seguit, concertarem una visita per conèixer els seus interessos i els gustos de lectura i poder-li fer el carnet de préstec en cas que no el tingui (només cal presentar el DNI o el passaport).

Quin és el paper de les persones voluntàries

La tasca de les persones voluntàries és portar i recollir els llibres i altres materials de la biblioteca al seu domicili.

Per a més informació adreceu-vos a la Biblioteca.

La Biblioteca ofereix la possibilitat de prestar lots de materials que s’adeqüin a les necessitats específiques d’entitats o escoles.

La Biblioteca Fages de Climent col·labora en exposicions organitzades per altres institucions prestant temporalment documents i donant a conèixer, d'aquesta forma, les seves col·leccions més valuoses.
Aquest préstec temporal està subjecte a una normativa i criteris que garanteixin la conservació i cura del patrimoni.
Si voleu sol·licitar documents en préstec, prèviament a qualsevol altre tràmit, caldrà que envieu signada, per correu electrònic o correu postal, la sol·licitud següent:
[ Sol·licitud ]

Podeu consultar el nostre fons i el de la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública al Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública.

Podeu consultar l’estat dels vostres préstecs.

Gràcies per ajudar-nos a tenir cura del material de la Biblioteca.
Biblioteca Fages de Climent - Plaça del Sol, 11 - 17600 Figueres | T 972 67 70 84 | info@bibliotecadefigueres.cat   RSS