Llegir i viure, xerrada a càrrec de Lluís Agustí
Els discursos públics sobre les bondats de llegir estan carregats de frases ensucrades, un xic cursis, sovint lligades a la llibertat, la independència personal, la intel·ligència de qui llegeix i a tota la resta de virtuts. També se sol citar la simplicitat de l’acte de llegir, però ja sabem que llegir no és una tasca fàcil, no és ni tan sols una activitat natural. De fet, llegir és un dels aprenentatges més complexos amb els quals s’enfronten els individus al llarg de la vida. En termes cronològics, l’homo lector és un ésser relativament recent, fa pocs mil·lennis que existeix, poc temps que llegim.
I de tot plegat, en traiem profit? A partir d’una proposta d’itinerari personal de lectures, repassarem què significa llegir, quins tipus de lectors hi ha i, finalment, com la lectura ens permet de viure aquelles vides que no ens han tocat en sort. En definitiva,comprendre i aprofitar millor la vida tot llegint, sense deixar però mai de viure, perquè de fet llegir no és viure, però hi ajuda i molt.
Lluís Agustí, Diplomat en Biblioteconomia i Documentació,llicenciat en Filologia Romànica (Portuguesa) i doctor en Informació i Documentació. Professor de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona (UB) de Recursos i Serveis de Referència i Desenvolupament de Col·leccions. Coordinador del postgrau de Prescripció Lectora de la UB i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és també director de l'Escola de Llibreria de la UB. Ha estat director de biblioteques a Barcelona, Lisboa, París, Brussel·les i Nova York, ha impartit també docència a la Universida de Nova de Lisboa. Editor i traductor literari,ha estat col·laborador de cultura del diari Avui i locutor de ràdio a París en programes culturals.
PROGRAMACIÓ DEL CENTENARI DE LA BIBLIOTECA