Castellano  |  Français  |  English
  Reduir Tamany inicial Ampliar  
      
A la Biblioteca us oferim la possibilitat d’emportar-vos documents a casa durant un temps determinat. Aquest servei és gratuït i per poder-ne fer ús només és necessari portar el Carnet d’Usuari de la Biblioteca o de qualsevol altra biblioteca que formi part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
Obtindreu el carnet, gratuïtament, presentant el vostre DNI, NIE o passaport al taulell de préstec. Els nens i nenes menors de 14 anys hauran de venir acompanyats d’un dels pares o tutors per inscriure’s. El carnet de préstec és vàlid a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Us podeu endur a casa per un termini de 30 dies:

Llibres, revistes (només les endarrerides), CD, CD-ROM o DVD-ROM, DVD

Recordeu que no hi ha límit de quantitat pel que fa al préstec i que sou els propis usuaris els qui decidiu el que necessiteu, sempre respectant el límit de temps indicat.

Quan realitzeu el préstec, el personal de la Biblioteca us entregarà un punt de llibre amb la data de retorn. Podeu demanar dues pròrrogues o renovacions per allargar-ne el termini de préstec si no els ha demanat cap altre usuari. Aquest servei també es pot fer per telèfon
972 677 084 o per Internet.

Els documents que presenten un llom groc estan exclosos de préstec. Es tracta d’obres de consulta general o ús freqüent, documents exhaurits o difícilment reemplaçables o que tenen caràcter d’únics i les obres de fons de reserva. També estan exclosos de préstec els diaris i els darrers números de les revistes, que són només de consulta.

També us oferim la possibilitat de reservar el material que estigui deixat en préstec. Podeu realitzar fins a 5 reserves i disposareu de 5 dies per passar a recollir-los.

Si faciliteu a la Biblioteca una adreça de correu electrònic podreu rebre de forma automàtica avisos d’arribada de documents reservats, venciment de préstecs, etc.

Cal retornar els documents a la Biblioteca quan finalitza el termini de préstec. Si els documents es tornen amb retard podreu ser bloquejats temporalment del servei de préstec.

Es poden tornar al taulell de l’entrada o deixar-los a la bústia de retorn, en cas que la Biblioteca estigui tancada. Aquesta bústia us permet retornar qualsevol document durant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

Si hi ha molt de retard en la devolució dels documents o no es tornen estareu exclosos temporalment del servei de préstec, durant un període equivalent al nombre de dies que l’usuari ha tingut de més els documents.

En cas que no disposem d’un document determinat us el podem fer arribar d’altres biblioteques del Servei de Lectura Pública (sense cap cost addicional) o d’altres biblioteques externes (el cost del servei el determina el centre proveïdor).
 
La Biblioteca Fages de Climent ofereix el servei de préstec a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda que no poden venir a la biblioteca. Volem facilitar l’accés d’aquestes persones a una de les opcions de cultura i lleure de la nostra ciutat.

En què consisteix

Fer accessible a totes aquelles persones residents a Figueres amb problemes de mobilitat temporal o permanent (gent gran, malalts crònics, persones en període de convalescència, amb discapacitats físiques...) el servei de préstec del material de la biblioteca sense necessitat de desplaçar-se.

La Biblioteca anirà a casa seva. Una persona voluntària de la Xarxa de Voluntariat de Figueres farà de mitjancera entre la Biblioteca i les persones que es vulguin acollir a aquest servei.

Quins documents es poden tenir en préstec a casa i quina quantitat

Tots els documents que es presten habitualment a la biblioteca: llibres, revistes, audiollibres, CD, DVD, etc. El préstec es limita a dues unitats de cada.

Els documents es poden tenir en préstec durant un mes prorrogable per un període igual.

Què cal fer per accedir al servei

Posar-se en contacte amb la Biblioteca per sol·licitar el servei. Tot seguit, concertarem una visita per conèixer els seus interessos i els gustos de lectura i poder-li fer el carnet de préstec en cas que no el tingui (només cal presentar el DNI o el passaport).

Quin és el paper de les persones voluntàries

La tasca de les persones voluntàries és portar i recollir els llibre i altres materials de la biblioteca al seu domicili.

Més informació a la Biblioteca.

La Biblioteca ofereix la possibilitat de prestar lots de materials que s’adeqüin a les necessitats específiques d’entitats o escoles.

La Biblioteca Fages de Climent col·labora en exposicions organitzades per altres institucions prestant temporalment documents i donant a conèixer, d'aquesta forma, les seves col·leccions més valuoses.
Aquest préstec temporal està subjecte a una normativa i criteris que garanteixin la conservació i cura del patrimoni.
Si voleu sol·licitar documents en préstec, prèviament a qualsevol altre tràmit, caldrà que envieu signada, per correu electrònic o correu postal, la sol·licitud següent:
[ Sol·licitud ]

Podeu consultar el nostre fons i el de la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública al Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública.

Podeu consultar l’estat dels vostres préstecs.

Gràcies per ajudar-nos a tenir cura del material de la Biblioteca.
Biblioteca Fages de Climent - Plaça del Sol, 11 - 17600 Figueres | T 972 67 70 84 | info@bibliotecadefigueres.cat   RSS